Korealainen kimchipata Jalotofulla

Kaupallinen yhteistyö: Jalotofu

Kimchipata sopii täydellisesti tulisen ruoan ystäville!
Nopean version kimchipadasta voit tehdä ostamalla valmista kimchiä kaupasta ja
ruoka valmistuu kädenkäänteessä. Jos sinulla on kuitenkin aikaa ja haluat
panostaa ruokaan, alta löytyy resepti vegaanisen kimchin valmistukseen. 

Korealainen kimchipata Jalotofulla
(neljälle)

1 pkt (270 g) Jalotofu Maustamaton
n. 300 g vegaanista kimchiä
½ tl korealaista chilihiutaletta gochugarua
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
200 g kesäkurpitsaa
100 g enoki-sieniä
150 g siitakesieniä
2 rkl seesamiöljyä
7 dl vettä
3 rkl kimchin lientä
2,5 rkl soijakastiketta
(½ tl suolaa)
1 kevätsipulin varsi 

Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi, viipaloi siitakesienet ja leikkaa enoki-sienistä kanta pois. Leikkaa Jalotofu annospaloiksi ja kimchi reiluiksi viipaleiksi.

Kuullota sipulit seesamiöljyssä ja lisää joukkoon chilijauhe, soijakastike sekä siitakesienet.

Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, kimchi, kimchin liemi ja vesi. Anna kiehua noin 10 minuutin ajan.

Lisää pataan paloiteltu Jalotofu, enoki-sienet ja kevätsipulin varsi. Mausta tarvittaessa lopuksi suolalla.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa. 

Vegaaninen kimchi:

300 g kiinankaalia
1 rkl suolaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisietikkaa
½ rkl tummaa sokeria
½ rkl raastettua inkivääriä
1,5 rkl korealaista chilijauhetta gochugarua
2 valkosipulin kynttä
½ sipuli
1 porkkana

Halkaise kiinankaali pitkittäin puoliksi ja huuhtele. Suolaa kaali nostellen kaalin lehtiä ja ripotellen suolaa kauttaaltaan, jotta jokainen lehti on hyvin suolattu. Tämä auttaa pehmentämään kaalia ja poistaa siitä ylimääräiset nesteet.
Anna suolaantua jääkaapissa kahden tunnin ajan.

Tällä välin valmista maustetahna. Kuori sipuli ja valkosipulit, leikkaa reiluiksi paloiksi. Lisää soijakastike, riisietikka, tumma sokeri, raastettu inkivääri, chilijauhe ja sipulit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita tahnan joukkoon.

Huuhtele suolattu kiinankaali reilulla määrällä kylmää vettä. Mausta kaali lisäämällä maustetahnaa huolellisesti kaalin väleihin.

Laita kimchi puhdistettuun lasipurkkiin ja anna fermentoitua yön yli huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin. Voit käyttää kimchiä jo seuraavana päivänä, tai antaa makujen tiivistyä jääkaapissa parinkin viikon ajan. 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email