Kookostuorepuuro chia-mansikkahillolla
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Arjen luksusta on valmiiksi tehty aamupala! Valmista täyteläinen kookostuorepuuro sekä raikas chia-mansikkahillo jo illalla jääkaappiin tekeytymään aamua varten. Tuorepuuro on aamiaisen lisäksi kätevä välipala tai herkullinen tarjottava brunssille!
Voit käyttää maidon tilalla kasvimaitoa saadaksesi puurosta maidottoman, korvaa hunaja agave-siirapilla, jos haluat puurosta myös vegaanisen. Mikäli haluat täysin gluteenittoman puuron, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
Kookostuorepuuro chia-mansikkahillolla
(kahdelle)
Kookostuorepuuro:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa
1 dl maitoa tai kasvimaitoa
1 limen mehu
½ tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljän tunnin ajan.
Chia-mansikkahillo:
2,5 dl pilkottuja mansikoita
0,5 dl vettä
1 rkl hunajaa
2 rkl chia-siemeniä
Poista mansikoiden kannat ja pilko pieniksi paloiksi. Aja mansikat veden ja hunajan kanssa pyreeksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kahden tunnin ajan.
Tarjoiluun:
Mansikoita
Tuoretta minttua
Annostele kookostuorepuuro ja chia-mansikkahillo kerroksittain tarjoiluastiaan. Koristele mansikkalohkoilla ja tuoreella mintulla. Nauti!