Kirsikka-valkosuklaatiramisu

Kaupallinen yhteistyö Noblessa-keittiöiden kanssa

Ihanan kesäinen versio perinteisestä tiramisusta! Kirsikan happamuus ja valkosuklaan makeus täydentävät toisiaan, kun taas kardemumma tuo makuun mielenkiintoisen twistin. Täydellinen tarjottava mökkivieraille, sillä jälkiruoan voi koota valmiiksi jo edellisenä iltana!⁣⁣⁣

 Kirsikka-valkosuklaatiramisu
(kahdeksalle)

Kirsikkahilloke:⁣⁣⁣
450g tuoreita kirsikoita⁣⁣⁣
½ dl hillosokeria⁣⁣⁣
1 tl kardemummaa⁣⁣⁣
2 rkl vettä

Täytteeksi:⁣⁣⁣
2 kananmunaa⁣⁣⁣
½ dl sokeria⁣⁣⁣
250 g mascarponea⁣⁣⁣
3 rkl kirsikkalikööriä tai amarettoa⁣⁣⁣
200 g Savoiardi-keksejä
½ dl vahvaa kahvia ⁣⁣⁣

⁣⁣⁣Koristeluun:⁣⁣⁣
50 g kirsikoita⁣⁣⁣
50 g valkosuklaata⁣⁣⁣⁣⁣⁣

 

Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja varret ja lisää ne kattilaan sokerin, kardemumman ja veden kera. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 5-10 minuutin ajan. Anna jäähtyä. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone ja 2 rkl likööriä. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä se varovasti käännellen keltuais-mascarponevaahdon joukkoon. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Yhdistä vahva kahvi ja 1 rkl likööriä. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Asettele 100 g Savoiardi-keksejä astian pohjalle, valele keksit puolella kahvi-likööriseoksesta ja kaada päälle puolet kirsikkahillokkeesta sekä puolet mascarponevaahdosta. Toista toinen kerros samoin tavoin. ⁣⁣⁣

Laita kulho jääkappiin vähintään kahdeksi tunniksi. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Raasta valkosuklaa. Viimeistele tiramisu valkosuklaaraasteella ja kokonaisilla kirsikoilla.⁣⁣

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email