Kirsikka-raparperihyve
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Ihanan täyteläinen jälkiruoka kesäiseen kahvipöytään! Mehevää kirsikka-raparperitäyttä ripauksella vaniljaa ja pinnalla rapeaa inkivääristä kauramantelimurua. Lämpimän annoksen kruunaa pallo vaniljajäätelöä!
Kirsikka-raparperihyve
(kuudelle)
Täyte:
500 g kirsikoita
500 g raparperia
¾ dl fariinisokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
½ vaniljatanko
Kauramantelimuru:
100 g voita
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl mantelijauhoja
1 dl fariinisokeria
¼ tl suolaa
¼ tl jauhettua inkivääriä
½ vaniljatanko
Halkaise kirsikat ja poista niistä varret ja siemenet. Kuori raparperit ja pilko noin ½ cm kokoisiksi paloiksi.
Sekoita kirsikanpuolikkaat ja pilkotut raparperit keskenään. Lisää fariinisokeri ja perunajauho. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä joukkoon, sekoita huolellisesti. Laita täyte uunivuoan pohjalle.
Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon kaurahiutale, mantelijauho, fariinisokeri, suola, inkivääri sekä loput vaniljansiemenet.
Ripottele vuoan päälle.
Paista hyvettä 175 asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa paiston loppupuolella foliolla. Hyve on valmista, kun raparperit ovat pehmenneet ja perunajauho on suurustanut vuoassa olevan nesteen.
Anna hyveen vetäytyä hetki uunin jälkeen. Tarjoile vaniljajäätelön kera.