Kiivi-passionhedelmä pavlova
Kiivi-passionhedelmä pavlova
(kahdeksalle)
Valmistusaika 45 min. + 3 h kypsennys uunissa
Pohjaan:
4 kananmunan valkuaista
200 g hienoa sokeria
Täytteeksi:
3 dl kuohukermaa
30 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 kiiviä
3 passionhedelmää
Koristeluun: syötäviä kukkia
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset hyvin pudistettuun ja kuivattuun kulhoon, ole tarkkana, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista. Vispaa valkuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi, lisää koko ajan sekoittaen joukkoon hienoa sokeria lusikallinen kerrallaan. Kun kaikki sokeri on lisätty, vatkaa vielä niin kauan, kunnes valkuaismassa on kiinteää.
Kaada marenki pellille leivinpaperin päälle ja muotoile se lastalla pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 26 cm, tehden keskiosasta hieman ohuemman reunoihin nähden.
Paista uunissa noin kolmen tunnin ajan. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat leivinpaperin pohjasta.
Vispaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon 30g sokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria.
Puolita passionhedelmät, kaavi siemenet kattilaan, kiehauta ne nopeasti ja anna jäähtyä. Näin neste passionhedelmien siemenissä saostuu hieman. Leikkaa kiivit haluamaasi muotoon. Mikäli haluat tehdä kiivistä kuvan mukaisia palloja, tarvitset välineeksi palloraudan. Loput kiivistä, josta et saa pyöriteltyä palloja, voit kaapia siivilän päälle, valuttaa ylimääräiset nesteet pois ja käyttää täytteenä kakun välissä.
Täytä kakku levittämällä marengin päälle ensin kerros kiiviä (valutetut ylijäämäpalat) sekä sen päälle siisti kerros kermavaahtoa. Tämän jälkeen asettele palloiksi muotoillut kiivit. Täytä loput kolot, joita kakkuun jää pursottamalla niihin kermavaahtoa pursotinpussin avulla. Viimeistele kakku passionhedelmällä sekä syötävillä kukilla.
Reseptiin tarvittavat välineet: sähkövatkain, pallorauta/melonirauta, pursotinpussi