Kantarellignocchivuoka

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Täyteläinen uuniruoka valmistuu helposti kauden sesonkiraaka-aineita hyödyntämällä. Valmiit perunagnocchit, kantarellit, maa-artisokka, omena ja rosmariini luovat yhdessä maukkaan vuokaruoan. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

Kantarellignocchivuoka
(neljälle)

200 g kantarelleja
2 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
500 g maa-artisokkaa
1 omena
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2,5 dl kaurakermaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
500 g valmiita perunagnoccheja
150 g mozzarella-juustoraastetta

Kuori ja pilko sipulit, maa-artisokka ja omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna rosmariini.

Revi kantarellit muutamaan osaan. Laita ne kuumalle pannulle ja haihduta nesteet pois. Lisää voi ja paista kullanruskeiksi ja rapeiksi. Laita syrjään odottamaan.

Paista pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipuli, lisää myös maa-artisokkakuutiot ja kypsennä kunnes ne ovat saaneet pintaansa väriä ja pehmenneet.

Lisää pannulle myös omenakuutiot sekä paistetut kantarellit, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kaurakerma, hienonnettu rosmariini, valkoviinietikka ja soija, kuumenna.

Voitele uunivuoka, kaada gnocchit vuokaan kastikkeen kera ja sekoita. Ripottele päälle juustoraaste.Paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Anna vuoan vetäytyä hetken uunista oton jälkeen. 

Reseptit: