Kalliomarre-pannacotta raparperihillokkeella

Kaupallinen yhteistyö: Oatly
Sisältää mainoslinkkejä*

Kallioimarteen juuri tuo pannacotan makuun hennon lakritsisen vivahteen ja raparperikompotti raikastaa annosta ihanasti! Ketunleipä annoksen koristeena tuo makuun hieman lisää hapokkuutta sekä ulkonäköön herkkyyttä.

Kallioimarre-pannacotta
(neljälle)

100 g sokeria
2,5 dl Oatly Kaurajuoma Deluxe*
2,5 dl Oatly iMat Visp*
4 g (2 tl) agar agaria
½ tl vaniljasokeria tai puolikas vaniljatanko
n. 50 cm kallioimarteen juurta
muutama ketunleipä koristeluun

Puhdista kallioimarteen juuri huolellisesti ja raaputa sen pinta pienellä veitsellä puhtaaksi. Pilko juuri veitsellä muutamaan osaan.

Kiehauta Kaurajuoma Deluxe ja iMat Visp, lisää joukkoon pilkottu kallioimarteen juuri. Aja teho- tai sauvasekoittimella juuri kuuman nesteen joukkoon. Anna seoksen maustua tunnin ajan kannen alla, jonka jälkeen siivilöi tiheän siivilän läpi.

Lisää kattilaan kallioimarteella uutettu neste, sokeri, vaniljasokeri tai vaniljatangon siemenet, sekä agar agar. Kiehauta.

Hyydytä annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljän tunnin ajan. Tarjoile raparperihillokkeen kera ja koristele ketunleivällä.

Raparperihilloke:

2 ohutta vartta (200 g) raparperia
½ dl hillosokeria
½ dl fariinisokeria
3 rkl vettä
½ tl vaniljasokeria tai puolikas vaniljatanko

Pilko raparperit noin ½ cm siivuiksi. Nuoria raparperin varsia ei tarvitse kuoria.

Mittaa kattilaan hillosokeri, vesi, vaniljasokeri tai puolikas vaniljatanko avattuna (voit hyödyntää vaniljatangon, josta otit jo siemenet pannacottaa varten). Kiehauta. 

Lisää joukkoon viipaloidut raparperit ja keitä niin kauan, että raparperit hieman pehmenevät. Rapaperit kypsyvät nopeasti, joten tässä menee noin 2 minuuttia. Jäähdytä.  

Reseptit: