Jäätelömochit

Kesän hurmaavin herkku on täällä! Japanilainen jälkiruoka mochi jäätelöllä täytettynä todella sulaa suussa. Tätä perusohjetta voit helposti muokata käyttämällä omaa lempijäätelöäsi, maustamalla taikinan esimerkiksi matchajauheella, tai lisäämällä täytteeseen vaikkapa mansikkaviipaleita. Variaatioita voi tehdä tästä reseptistä rajattomasti! 

Jäätelömochit
(10 kpl ) 

2 dl tahmeaa riisijauhoa tai mochijauhoa (shiratama-ko)
½ dl sokeria
2 rkl tomusokeria
2 dl vettä
(tilkka punaista elintarvikeväriä)
Perunajauhoja tai maissitärkkelystä
½ l vaniljajäätelöä
Mikronkestävää kelmua, leivinpaperia

 

Pyörittele jäätelö pieniksi jäätelöpalloiksi leivinpaperin päälle vuokaan tai tarjottimelle. Pakasta pallot.

Tee mochitaikina. Yhdistä riisijauho ja sokerit mikronkestävässä kulhossa. Lisää joukkoon vesi koko ajan sekoittaen tasaiseksi massaksi.

 Peitä kulho kelmulla ja laita minuutiksi mikroaaltouuniin täysteholle. Sekoita vispilällä, peitä uudelleen kelmulla ja laita taas mikroon minuutiksi. Tämän jälkeen sekoita vielä kerran, peitä kelmulla ja laita mikroon puoleksi minuutiksi.  Taikinan tulisi nyt näyttää hieman kiiltävältä. Sekoita joukkoon halutessasi tilkka elintarvikeväriä. 

Levitä työpöydälle leivinpaperi, ja siivilöi sen päälle reilusti perunajauhoja. Levitä mochitaikina leivinpaperille, varo taikinan kuumuutta. Siivilöi päälle vielä lisää perunajauhoja. 

Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Lisää aina tarvittaessa perunajauhoja, jotta taikina ei tartu kaulimeen. 

Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa kelmusta reiluja paloja mochien pyörittelyyn.

Ota taikina jääkaapista ja leikkaa pyöreällä muotilla siitä noin 10 cm kokoisia paloja. Taikinan tulee olla tarpeeksi leveä, jotta se peittää jäätelöpallon kokonaan. Ota jäätelöpallot yksitellen pakastimesta, jotta ne eivät ehdi sulaa liikaa.

Puhdista perunajauhot pois taikinan päältä pullasudilla ja kääri jäätelöpallo taikinan sisään. Kääri pallo kelmupalaan ja pyörittele kelmu tiukasti kiinni. Laita pakkaseen. Kertakäyttökäsineillä käsittely sulattaa jäätelöä vähemmän kuin paljain käsin käsitellen. 

Pakasta mochipallot 2–3 tunniksi ennen niiden syömistä. 

Kun tarjoilet jäätelömochit, anna niiden temperoitua huoneenlämmössä hetken. 

 

Tahmeaa riisijauhoa tai shiratama-ko mochijauhoa voit ostaa aasialaisia tuotteita myyvistä ruokakaupoista.

 

 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email