Harissa-linssikeitto korianterigremolatalla

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Reilu satsi terveellistä linssikeittoa valmistuu helposti kuivakaapin raaka-aineista. Keiton maku on täyteläinen, mutta harissa-tahna antaa siihen pientä potkua. Viimeistele annos turkkilaisella jogurtilla sekä yrttisellä korianterigremolatalla!

Harissa-linssikeitto korianterigremolatalla
(4–6 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
4 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 tkl tomaattimurskaa
½ tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiementä jauhettuna
1–1 ½ rkl harissa-tahnaa
1 ½ sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
¼ tl mustapippuria
½ – ¾ tl suolaa

Korianterigremolata:

1 ruukku korianteria (tai lehtipersiljaa)
1 valkosipulin kynsi
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa

Tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia
vaaleaa leipää

Kuori ja hienonna sipulit pieneksi. Huuhtele linssit siivilässä.

Kuullota sipulit kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, linssit, juustokumina ja korianterinsiemen. Keitä 15–20 minuutin ajan. 

Mausta keitto harissa-tahnalla, sitruunamehulla, hunajalla, mustapippurilla ja suolalla. 

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa raastimen hienolla terällä. Kuori valkosipuli. Hienonna kaikki korianterigremolatan ainekset keskenään veitsellä tai hienonna tehosekoittimessa tasaiseksi.

Tarjoile linssikeitto turkkilaisen jogurtin, korianterigremolatan sekä vaalean leivän kera.

Reseptit: