Gyozat osterivinokastäytteellä
Kaupallinen yhteistyö Sieniboxin kanssa
Sisältää mainoslinkkejä*
Kasvatin omat osterivinokkaat Sieniboxilla* noin viikossa ja sienisadosta kehitin reseptin herkullisille gyozille!
Gyozat osterivinokastäytteellä
(n. 16 kpl)
1 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ rkl inkivääriä raastettuna
100 g osterivinokasta
100 g valkokaalia
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 nippu kevätsipulia viipaloituna
16 kpl pyöreitä dumpling, wonton tai gyoza-kääreitä
rypsiöljyä paistamiseen
Pilko osterivinokas ja kaali pieniksi kuutioiksi. Raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Pilko kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi.
Kuullota paistinpannulla öljyssä pilkottu osterivinokas, kaali ja raastettu valkosipuli rypsiöljyssä. Tämän jälkeen mausta massa seesamiöljyllä, raastetulla inkiväärillä, suolalla, valkopippurilla ja kevätsipulilla. Tarkista maku.
Täytä gyoza-kääre noin ruokalusikallisella täytettä. Voitele sen reunat vedellä ja kiinnitä reunat toisiinsa tehden taitteita vain toiselle puolelle. Näin saat gyozaan kaarevan muodon.
Laita paistinpannulle noin kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja laita levy täysille. Asettele gyozat vierekkäin pannulle ja paista pohjaan väriä minuutin ajan. Tämän jälkeen kaada varovasti pannulle noin 3 rkl vettä ja laita saman tien kansi päälle ja pienennä hieman lämpöä. Anna höyrtystyä kahden minuutin ajan.
Tarjoile kastikkeen kera!
Kastike:
2 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl osterikastiketta tai soijaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Gyoza-kääreitä löydät aasialaisten ruokakauppojen pakastealtaista.