
Gnocchivuoka luonnonkalasta
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Kotimaisen järvikalan suosiminen on ekologinen, mutta myös maistuva valinta! Valmiiden perunagnocchien hyödyntäminen nopeuttaa ruoanlaittoa reilusti. Gnocchivuoka on helppo valmistaa ja sen maku on raikas sekä täyteläinen!
Gnocchivuoka luonnonkalasta
(neljälle)
500 g valmiita perunagnoccheja
2 tlk (240 g) luonnonkalaa säilykkeenä
1 fenkoli
300 g ruusukaaleja
½ purjo
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
4 dl kaurakermaa
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
100 g juustoraastetta
½ ruukku ruohosipulia
Poista fenkolin kanta ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ruusukaalit, poista niistä kannat ja leikkaa neljään osaan lohkoiksi. Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele se huolellisesti ja pilko ohuiksi suikaleiksi.
Kuullota fenkolikuutiot, ruusukaalilohkot ja purjosuikaleet rypsiöljyssä paistinpannulla noin viiden minuutin ajan niin, että ne pehmenevät hieman. Mausta 1 tl suolalla.
Sekoita keskenään kaurakerma, suola, mustapippuri ja sitruunamehu.
Valuta luonnonkalasäilykkeestä nesteet pois siivilässä.
Sekoita vuoassa perunagnocchit, luonnonkala ja kasvikset. Kaada kermaseos päälle ja lisää lopuksi juustoraaste.
Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
Anna vuoan vetäytyä muutaman minuutin uunista oton jälkeen. Hienonna lopuksi päälle ruohosipulia ja tarjoile!