Burrata-leivät sardellilla
Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu
Rapeaa Maalahden Limppu -saaristolaisleipää, täyteläistä burrata-levitettä, raikasta sitruunankuoriraastetta, hienonnettua lehtipersiljaa sekä suolaista sardellifileetä. Herkulliset burrata-leivät sopivat täydellisesti vaikkapa isänpäivän brunssille tarjottavaksi!
Burrata-leivät sardellilla
(6 kpl)
6 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
½ rkl rypsiöljyä
½ rkl voita
125 g burrataa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
luomusitruunan kuorta
tuoretta lehtipersiljaa
40 g sardellifileitä oliiviöljyssä
Paista limppuviipaleet pannulla rapeiksi öljyn ja voin seoksessa.
Valuta burrata nesteestä ja laita kulhoon, riko sen rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon suola, mustapippuri, hunaja ja sitruunamehu.
Levitä burrata-seos paahdetuille leiville. Pese sitruunan kuori ja raasta raastimen hienolla terällä hieman kuorta burratan päälle. Hienonna päälle myös lehtipersiljaa. Lisää sardelleja 1–2 kpl/leipä. Tarjoile sitruunalohkojen kera!